نیروهای مسلح یکی از مظاهر اصلی قدرت ملی هستند و قدرت ارتش و توانمندی آن نیز همواره در دیپلماسی سیاسی کشور و مذاکره با ابرقدرتها تأثیرگذار بوده است. ارتش همواره در کنار مردم بوده و در به ثمر رسیدن و تثبیت انقلاب و مبارزه با تجزیه طلبان و همچنین در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن در بلایای طبیعی و کمک به مردم و در افزایش توان دفاعی، کارهای بزرگی انجام داده است و امروز هیچ وابستگی به جایی ندارد و با توان علمی و تحقیقاتی خود به بالاترین توان رسیده است.
ارتش جمهوری اسلامی، در کنار دیگرنیروهای مسلح، نماد صلابت، اقتدار و عظمت نظام اسلامی است و آنچه امروز بدان میبالیم، مرهون حماسه آفرینی و پایمردی دلیرمردانی است که در دوران هشت ساله دفاع مقدس در کارزاری شگرف، در مقابل تمام قدرتهای روز جهان آبدیده شده و سربلندی و افتخار را برای میهن عزیز خویش به ارمغان آوردند. هدف از رژه ارتش درواقع به رخ کشیدن توان ارتش و نیروهای مسلح به دشمنان نظام و نمایش دستاوردها و قدرت بازدارندگی آنان است که موجب شادی و دلگرمی دوستان و ایجاد ترس و رعب در دل دشمنان میشود.
امروز در همه زمینهها دشمن را رصد میکنیم و آماده ایم در صورتی که دست به کاری بزند، به شدیدترین وجه مقابله کنیم. امروز ارتش گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا ست و اجازه نخواهد داد دشمن به مرزهای ما نزدیک شود. با توسعه روزافزون قدرت دفاعی پاسخ محکم و مستحکمی به حرکات ابلهانه دشمنان این مرز و بوم خواهیم داد.
نیروهای ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دفاع از نظام با فداکاری و رشادت، امنیت ملت را حفظ و جان خود را فدای انقلاب کردند؛ همچنین سلامت خود را به خطر انداختند و شهیدان و جانبازان بی شماری تقدیم انقلاب شد. ولایت مداری، عشق به ولایت و ذوب شدن در ولایت که نشان از ایمان و اعتقاد کارکنان ارتش و خانواده بزرگ ارتش است، در همه برنامهها دیده خواهد شد که چگونه از انقلاب و ارزشهای اسلامی دفاع میکنند. اگرچه ارتش در قبل از انقلاب در اختیار رژیم طاغوت بوده، اما کارکنان آن به لحاظ اعتقادی در یک کشور اسلامی به عنوان مسلمان نقش بسیار مهمی را در کنار مردم داشتند.
وقتی موج انقلاب در کشور آغاز شد، بدنه ارتش هم تحت تأثیر قرار گرفت و موجب شد پیروزی انقلاب زودتر شکل بگیرد و کم کم ارتشیان به صفوف انقلابیون و مردم پیوستند. نقش ارتش، به ویژه شهید صیاد شیرازی در تشکیل و تجهیز سپاه پاسداران قابل ملاحظه است؛ به طوری که با رئیس جمهور وقت، بنی صدر، درگیر شد.
اما این شهید والامقام اجازه نمیداد وحدت بین ارتش و سپاه از بین برود و توانست باعث تثبیت انقلاب با دیگرنیروهای مسلح بعد از فرمان تاریخی امام راحل باشد؛ تا جایی که در این مسیر ۴۸ هزار شهید ارتش جمهوری اسلامی ایران خونشان را برای دفاع از اسلام و انقلاب و ایران اسلامی نثار کردند که از این تعداد ۴۶ هزار شهید متعلق به نیروی زمینی ارتش است. پس از دوران دفاع مقدس، ارتش جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تجربیات، دانش و جوانان با تشکیل سازمان جهاد خودکفایی در همه یگانهای ارتش توانستند به جایگاهی برسند که هیچ وابستگی نداشته باشند.
در نیروی زمینی ارتش ساخت انواع تانک ها، به ویژه تانک ذوالفقار، انواع نفربرهای چرخ دار، ساخت انواع موشکهای سبک، دوربرد و با برد کوتاه، انواع گلولههای هوشمند، دقیق زن، نقطه زن و بالگردهایی که با توجه به تحریمها میتوانند در همه شرایط آ ب وهوایی پرواز کنند، تعمیرات اساسی همه تجهیزات نیروی زمینی، افزایش برد موشکها موشک دوربرد شفق، موشک الماس، فراهم آوردن امکان پرواز بالگردها با تعداد بسیار زیاد از جمله مواردی است که پس از دفاع مقدس در کشور محقق شده است.